Airconditioning installaties

Airconditioning begint een steeds belangrijkere plaats in te nemen als het gaat om wooncomfort. Het is een vanzelfsprekende wens om het in de winter behaaglijk warm te hebben en om daar ook de nodige faciliteiten voor in huis aanwezig te hebben. De laatste jaren groeit de wens onder consumenten om airconditioning in huis te hebben enorm. Het de laatste tijd bijna vanzelfsprekend dat er standaard een airco in de auto is ingebouwd en waarom niet in uw kamer of in de slaapkamer?

In de zomer als de temperaturen hoog zijn worden de nachten steeds langer. Kent u het gevoel dat u de volgende ochtend nog vermoeider uit uw bed stapt dan dat u er bent ingegaan. Door gebrekkige ventilatie en een warmte omgevingslucht geniet u onvoldoende van uw nachtrust. Een goede airconditioning installatie helpt u om een behaaglijke constante temperatuur te krijgen in uw slaapkamer. Er zijn goede en vooral ook betaalbare oplossingen voor uw woonkamer, slaapkamer of gehele woning.

Hoe werkt airconditioning?

Airconditioning regelt de temperatuur, de luchtbeweging en de ontvochtiging. Bij de temperatuur is het belangrijk dat binnen- en buitentemperatuur niet teveel uiteen mogen lopen: maximaal 5°C. Een groter verschil kan leiden tot lichamelijke klachten, zoals verkoudheid. Ook de luchtbeweging is belangrijk. Een te sterke luchtbeweging geeft een onbehaaglijk gevoel van koude en tocht.

Alleairconditioning systemen werken in principe hetzelfde. De binnenunit zuigt de te koelen binnenlucht aan. Na eerst een stoffilter te zijn gepasseerd,wordt die lucht gekoeld met behulp van een speciaal, milieuvriendelijk koudemiddel dat continu in het aircosysteem wordt rondgepompt. Het neemt de warmte van de te koelen binnenlucht over. Na afkoeling wordt de gekoelde en gefilterde lucht weer de ruimte ingeblazen, op de juiste temperatuur en in de juiste richting.

Nadat het koudemiddel door opwarming door de binnenlucht gasvormig is geworden, wordt het door de buitenunit geleid. Daar wordt het weer vloeibaar door afkoeling door de buitenlucht.Vervolgens wordt het koudemiddel weer naar binnen gevoerd en begint de airco-cyclus opnieuw. Wist u overigens dat moderne airco’s ook in warmtepomp-uitvoering leverbaar zijn? Dus: ventilatie, ontvochtigen, koeling en (bij)verwarming in één apparaat? Dat bespaart energie (tot wel 30%) en ruimte. Bent u bang dat u niet kunt slapen door het geluid van het airconditioning systeem? Bij de moderne apparaten hoort u nauwelijks iets waardoor u optimaal kunt genieten van goede nachtrust.

Vrijblijvende offerte voor een airconditioning systeem

De airconditioning systemen van tegenwoordig zijn zeer betaalbaar waardoor u deze luxe in huis kunt halen. Lanser Installatietechniek is de airconditioning en luchttechniek specialist uit Nieuw Vennep. Wij leveren, plaatsen, onderhouden en vervangen systemen voor zowel particuliere woningen als bedrijfspanden. Indien gewenst kunt u het airco systeem ook zelf installeren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte of meer advies rondom airco systemen voor uw woning.

WAAROM LANSER INSTALLATIETECHNIEK?

  • Erkend Vaillant dealerschap
  • Meer dan 100 jaar profesionele ervaring
  • Optimaal comfort tegen een scherpe prijs