Cv-ketel vervangen? Maak de juiste keuze

Wanneer uw oude cv-ketel aan vervanging toe is doet u er verstandig aan om niet te lang te wachten. Een oude cv-ketel verbruikt aanzienlijk meer energie dan een nieuwe hr-ketel. Door de versleten onderdelen en het ontstane vuil heeft uw systeem zowel meer gas als elektra nodig voor het op temperatuur brengen van uw woning. Het vervangen van uw oude cv-ketel kan al een besparing opleveren tot wel € 200,- per jaar. Is uw cv-ketel al op leeftijd, dan is het in veel gevallen verstandiger om uw cv-ketel te vervangen in plaats van te veel geld te investeren in cv-ketel reparatie. Wij voorzien u graag van vrijblijvend vervangingsadvies.

Vr-ketel vervangen voor hr-ketel

In veel oude woningen is een vr-ketel geïnstalleerd. VR staat in dit geval voor verbeterd rendement. Een hr-ketel is een zuinigere variant aangezien deze techniek de warmte uit de rookgassen hergebruikt voor het verwarmen van het CV water. Met andere woorden; de energie uit de warme uitstootgassen wordt hergebruikt in het verwarmingsproces waardoor er minder energie benodigd is om aan de warmtevraag te voldoen.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een vr-ketel te vervangen voor een hr-ketel. Bij een hr-ketel is de diameter van de rookgasafvoer namelijk groter. Indien het afvoerkanaal niet het juiste formaat heeft dient er bij het vervangen van de cv-ketel wederom voor een VR-ketel te worden gekozen.

Voordelen van het vervangen van uw cv-ketel:

Bespaar tot wel € 200,- per jaar op energiekosten
U draagt bij aan een schoner milieu
Sterk verminderde kans op een koude douche
Profiteer van optimaal comfort tegen het hoogste rendement

Ik ga vervangen, welke cv-ketel heb ik nodig?

Wanneer u uw oude cv-ketel gaat vervangen voor een nieuw toestel is het ook belangrijk om even stil te staan bij uw comfortwens. Een cv-ketel heet namelijk twee aanduidingen voor het vermogen. Enerzijds is er het CV vermogen wat aangeeft hoeveel kW vermogen het toestel produceert bij het verwarmen van uw woning. Anderzijds is er de zogenoemde CW klasse wat aangeeft hoeveel liter warm water per minuut uw cv-ketel produceert.

Indien u uw oude cv-ketel vervangt voor een toestel met een lagere CW klasse heeft u minder warm water per minuut wat comfortverlies met zich meebrengt. Denkt u erover na om uw badkamer te voorzien van een luxe stortdouche, dan is het nodig om een hogere CW klasse te kiezen om ervoor te zorgen dat uw cv-ketel voldoende warm water produceert om het gewenste douchecomfort te bereiken.

Wilt u uw oude cv-ketel vervangen voor een energiezuinige Vaillant ketel? Neem direct contact met ons. Lanser Installatietechniek is actief met het plaatsen, vervangen en onderhouden van cv ketels in de regio Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Lisse, Hillegom, Sassenheim, Heemstede, Haarlem, Aalsmeer, Cruqius, Burgerveen, Rijsenhout, Leimuiden en Uithoorn.

Bekijk hier ons volledige werkgebied.

WAAROM LANSER INSTALLATIETECHNIEK?

  • Erkend Vaillant dealerschap
  • Meer dan 100 jaar profesionele ervaring
  • Optimaal comfort tegen een scherpe prijs