Wat kost een nieuwe cv-ketel?

Veel consumenten vragen zich af wat een kosten zijn voor een nieuwe cv-ketel. Op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk, daarom zetten wij deze graag voor u uiteen om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een nieuwe cv-ketel.

Kosten voor de installatie van de nieuwe cv-ketel

De eerste kosten die komen kijken bij een nieuwe cv-ketel is de prijs voor de montage of installatie van de ketel. Deze prijs van een nieuwe installatie wordt bepaald door de gekozen cv-ketel inclusief de benodigdheden om de CV installatie gereed te maken voor een optimale en energiezuinige werking van de cv-ketel. Er zijn een aantal zaken die te allen tijde nodig zijn bij de plaatsing van een nieuwe ketel, dit is de zogenoemde installatie set. Deze set bevat alle standaard elementen die van toepassing zijn bij het plaatsen van een nieuwe hr-ketel. Denk hierbij aan een inlaatcombinatie, een vulslang, een mengkraan, een overstortventiel, een vulkraan en een nieuw expansievat.

Naast de standaard installatie set komt in het sommige gevallen voor dat de rookgasafvoer dient te worden vervangen. De rookgasafvoer (ook wel dak doorvoer genoemd) is het afvoerkanaal boven de ketel wat de rookgassen van het verbrandingsproces naar de buitenlucht brengt. De monteur bepaald na een korte inspectie of de huidige rookgasafvoer nog aan de veiligheidsvoorschriften voldoet. Is dit niet het geval, dan wordt u op de hoogte gebracht van de kosten voor de vervanging van de rookgasafvoer. De kosten voor de vervanging van de rookgasafvoer komen uit op € 125 inclusief btw.

Wat kost een nieuwe Vaillant ketel

Kosten voor accessoires en regelingen

Naast de kosten voor de nieuwe cv-ketel inclusief installatie is er ook de mogelijkheid om uw thermostaat te vernieuwen voor een modern apparaat met uitgebreide instellingsmogelijkheden. In de meeste gevallen kunt u ervoor kiezen om uw oude regeling te behouden, echter is het vaak aan te raden te kiezen voor een programmeerbare kamerthermostaat of een slimme thermostaat zodat u exact kunt instellen wanneer de ketel moet aanslaan om de woning te verwarmen. Hiermee kunt u flink besparen op uw energiekosten. De nieuwste generatie thermostaten, ook wel slimme thermostaten genoemd, bieden de mogelijkheid om uw cv-ketel vanaf een mobiele applicatie te kunnen aansturen. De prijs voor een slimme thermostaat ligt rond de €200 euro, ervanuit uitgaande dat u deze aanschaft in combinatie met een nieuwe cv-ketel.

Kosten voor cv-ketel onderhoud

De cv-ketel is het hele jaar operationeel tijdens het verwarmen van uw woning, en tijdens het verwarmen van tapwater wat u verbruikt tijdens het douchen of baden. Wij adviseren u om jaarlijks cv-ketel onderhoud te laten uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw ketel energiezuinig en veilig in bedrijf is. Daarnaast zorgt jaarlijks cv-ketel onderhoud voor een langere levensduur van de cv-ketel. De kosten voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt bedragen 107 inclusief BTW.

Voorkom incidentele cv-ketel kosten met het all-in servicecontract

Wanneer u kies voor het standaard onderhoudscontract komen wij jaarlijks bij u langs voor onderhoud aan de cv-ketel. Mogelijke kosten voor storingen, reparaties of kapotte onderdelen worden aan u in rekening gebracht. Wilt u alle incidentele kosten aan uw cv-ketel voorkomen kunt u er ook voor kiezen om een all-in servicecontract bij ons af te sluiten voor een vaste lage prijs van € 18,35 per maand. Voor dit vaste bedrag per maand bent u volledig verzekerd tegen alle mogelijke cv-ketel kosten. Mocht er onverhoopt een probleem optreden met uw cv-ketel zijn wij binnen 48 uur ter plaatse om het probleem kosteloos te verhelpen. Door middel van het servicecontract bent u zelfs in staat om te berekenen wat de cv-ketel u kost gedurende de gehele levensduur van het toestel.

Voordelen van het all-in servicecontract

- Jaarlijks onderhoud aan uw cv-ketel
- Geen kosten bij storingen
- Geen voorrijkosten
- Geen kosten bij een cv-ketel reparatie
- Geen kosten bij kapotte onderdelen
- 24 uur service voor onze klanten

Informatie over energiekosten

Naast de kosten voor uw nieuwe cv-ketel heeft u uiteraard ook te maken het de stookkosten. Tot de stookkosten behoort het gasverbruik en het elektriciteitsverbruik. Nieuwe hr-ketels zijn dusdanig innovatief dat ze zeer energiezuinig omgaan met gas en elektra. De nieuwst generatie ketels heeft zelfs een stand-by verbruik van minder dan 2 kW. Ook op het gebied van gasverbruik zijn nieuwe ketels een stuk zuiger dan eerdere generaties. Door deze nieuwe technieken kunt u optimaal besparen op uw cv-ketel kosten.

Mocht u nog vragen hebben over de kosten voor een nieuwe cv-ketel voorzien wij u graag van een vrijblijvend advies.

WAAROM LANSER INSTALLATIETECHNIEK?

  • Erkend Vaillant dealerschap
  • Meer dan 100 jaar profesionele ervaring
  • Optimaal comfort tegen een scherpe prijs