Centrale verwarming

Is uw centrale verwarming aan vernieuwing toe? Bestel bij ons online uw nieuwe hr-ketel voor een vaste lage prijs inclusief installatie. Binnen 48 uur geplaatst.

Centrale verwarming is de bron van uw thuisklimaat

Uw thuisklimaat wordt geregeld door uw centrale verwarming installatie. Deze installatie bestaat uit een drietal componenten die allen een aparte functie hebben. Tezamen vormen deze componenten het cv-circuit wat er voor zorgt dat u in elke kamer de gewenste kamertemperatuur kunt beheren. Graag vertellen wij u meer over uw centrale verwarming en welke mogelijkheden er zijn om het gewenste thuisklimaat te kunnen verzorgen.

Het eerste component is de warmteproductie, dit component zorgt ervoor dat er warmte wordt gegenereerd wat kan worden afgegeven aan het cv-circuit. Het warmteproductie element is in de meeste gevallen een cv-ketel maar kan bijvoorbeeld ook een bodem- of lucht gebonden warmtepomp zijn. Het warmteproductiecomponent geeft de warmte af aan de warmteverdeling, dit zijn de leidingen die door uw woning lopen die het cv-circuit verbinden. Het derde component is de warmteoverdracht, dit is het afgiftesysteem wat er voor zorgt dat de warmte uit het cv-circuit wordt afgegeven in de woning. De warmteoverdracht vindt plaats via radiatoren of de vloerverwarming. Deze drie componenten samen maken het cv-circuit wat kan worden gezien als de centrale verwarming installatie van uw woning.

Centrale verwarming aanleggen

In vrijwel alle gevallen is er al een bestaande CV installatie in uw woning aanwezig. Daarom is het bij het vervangen van de cv-ketel niet nodig om de gehele installatie te vervangen. Wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om in uw huiskamer vloerverwarming te gaan aanleggen is mogelijk om een gedeelte van de centrale verwarming installatie opnieuw aan te leggen. In de bovengenoemde situatie gaat uw van een hoog-temperaturensysteem (uitsluitend radiatoren) naar een twee-temperaturensysteem (radiatoren en vloerverwarming) waardoor uw twee aparte cv-circuits in uw woning krijgt. De radiatoren hebben namelijk een hogere aanvoertemperatuur nodig om de radiatoren te verwarmen, bij vloerverwarming behoeft het leidingwater een lagere temperatuur om de warmte te kunnen afgeven.

Wanneer uw in een nieuwbouwwoning een centrale verwarming installatie aanlegt is het in alle gevallen aan te raden om een laagtemperaturensysteem te plaatsen (uitsluitend vloerverwarming). Dit is een stuk energiezuiniger omdat het leidingwater minder hoeft te worden verwarmd voor het afgeven van de warmte via het cv-circuit.

Service en onderhoud aan uw centrale verwarming

Uw centrale verwarming systeem hoeft niet te worden onderhouden, echter is het wel sterk aan te raden om jaarlijks cv-ketel onderhoud te laten uitvoeren om ervoor te zorgen dat u verwarmingsketel energiezuinig en storingvrij in bedrijf blijft. Wij komen jaarlijks bij u lang om de ketel te onderhouden en schoon te maken zodat tevens de levensduur van de ketel maximaal is.

Slimme regeling van uw centrale verwarming

De regeling van de centrale verwarming installatie gebeurt via de thermostaat. De thermostaat hangt vaak in de woonkamer en houdt in de gaten wat de actuele en gewenste temperatuur is. Is de gewenste temperatuur hoger dan de actuele temperatuur, dan schakelt de thermostaat de cv-ketel in bedrijf en zorgt ervoor dat de woning wordt verwarmd. De actuele temperatuur wordt gemeten vanuit de thermostaat en wordt dus bepaald aan de hand van de kamertemperatuur. De thermostaat houdt dus geen rekening met de temperatuur in andere vertrekken dan de woonkamer. Indien gewenst is het mogelijk om een tweede zonethermostaat te plaatsen. Deze thermostaat houdt een andere zone in uw woning in de gaten en zorgt ervoor dat uw cv-ketel in bedrijf blijft totdat in alle zones de gewenste temperatuur is bereikt. Met deze zogenoemde zoneregeling beheert u de centrale verwarming in alle vertrekken wat optimaal warmtecomfort oplevert.

Centrale verwarming kopen

Wilt u een nieuwe centrale verwarming installatie kopen? Raadpleeg te allen tijde een erkend installateur. De installatie, maar ook de berekening van de benodigde centrale verwarming installatie, is een specialistisch vak. Met de ondersteuning van een erkend installateur kunt u maximaal besparen op uw energieverbruik door het efficiƫnt inregelen van uw CV installatie.

Wilt u meer informatie over het vernieuwen van uw centrale verwarming installatie?

Lanser Installatietechniek is actief met het plaatsen, vervangen en onderhouden van cv-ketels in de regio Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Lisse, Hillegom, Sassenheim, Heemstede, Haarlem, Aalsmeer, Cruquius, Burgerveen, Rijsenhout, Leimuiden en Uithoorn.

WAAROM LANSER INSTALLATIETECHNIEK?

  • Erkend Vaillant dealerschap
  • Meer dan 100 jaar profesionele ervaring
  • Optimaal comfort tegen een scherpe prijs